fredag 31 oktober 2008

Nu har så även det underbart mjuka pure MILK fiber garnet från Viking garn anlänt och är även på plats i webbutiken.

Jag själv drömmer nu om en lätt och luftig sommarklänning till nästa sommar.

Goda nyheter.....

Oktober 31, 2008 01:33 Leipzig - Germany Anlänt till DHL i Leipzig - Germany

Äntligen har första delleveransen från Handpainted yarn landat i Europa och kommer till mig i början av nästa vecka. Håll nu tummarna att del 2 av leveransen skickas idag, som utlovat. Då bör den hinna fram till Syfestivalen.
Det kommer lacegarn, Colonia 140 och Merino Roving för alla er som spinner garn.

tisdag 28 oktober 2008

De fyra årstiderna på nytt vis

Idag har det kommit en leverans från Austermann med nya Step garner. De har tagit fram en kollektion i 6 trådigt sockgarn - De fyra årstiderna. Vilken årstid är du? Jag är vinter.

Leverantören har också tagit fram ett mönsterhäfte - än så länge endast på tyska och engelska - där de stickat upp olika plagg - se här. Garn och mönsterhäften finns snart i butiken och även i vårt sortiment på Syfestivalen.

Varmare breddgrader

3 nya färger av Trekking Handart från Atelier Zitrone - Tobago - Trinidad - Tonga har nu kommit. Färgen Tonga sålde slut direkt innan jag hann lägga in det i webbutiken. Påfyllnad kommer till Syfestivalen.
Visst blir man glad av färgerna! Det som gör en mindre glad är att finanskrisen börjar göra sig till känna vid mina garninköp. På grund av dyrare Euro kurs har leverantören höjt priserna men lovat att så snart Euro sjunker i värde sänka priserna igen.

Vart tog oktober vägen?

.... ja precis så känns det nästan och det märks här på bloggen också.

Under oktober månad har jag bl a:

- jagat hantverkare - i fredags fick vi äntligen elen installerad i "lilla huset" som det just nu kallas
- jobbat med förberedelser inför Syfestivalen
- beställt hem nya garner - leveranser börjar att komma v44/45
- prioriterat egen sticktid
- besökt ett härligt stickcafé - Atelje Södergården i Kisa (där Inger Nilsson som spelar Pippi Långstrump kommer ifrån) - mycket hantverk i cafémiljön, lugn avkopplande musik, bara hembakat och hemlagat utbud av förtäring. Jag önskade att jag haft en mycket stor plånbok att spendera på hantverken som var till försäljning.