lördag 30 augusti 2008

Nu är taket på ....


.... det ska vi alldeles strax fira med smörgåstårta.

måndag 25 augusti 2008

Sannas utmaning

Jag har blivit utmanad av Sannstick och här kommer mina svar:

Fem saker som finns på min ATT GÖRA LISTA IDAG.
1. Åka till Byggmax och K-rauta och bestämma panel till Garnhärvans nya lokal.
2. Skjutsa Linus till innebandyträningen
3. Kvällsturen med cykel tillsammans med Maja
4. Betala räkningar
5. Ringa några telefonsamtal - t ex anmäla Maja till kalas, boka biljetter

Vad gjorde jag för 10 år sedan?
I augusti 1998 hade vi nyligen flyttat från Luleå till Linköping. Det hade varit er urusel sommar - bara regn i södra Sverige men högsommar uppe i norr. Den 1 sept bytte jag till mitt nuvarande jobb som HR utvecklare

Ställen jag bott på:
1. Västervik
2: Genéve
3. Uppsala
4. Luleå
5. Linköping
6. Arnebo

Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?
Det är så mycket pengar men det här är det första jag tänker på utan inombördes rangordning

1. Köpa ett hus i Italien - som är stort för att kunna ta emot mycket besök
2. Resa och upptäcka världen med familjen
3. Göra något för andra för de ska få ett bättre liv, tex utsatta barn
4. Utveckla ett eget garnmärke och design och jobba heltid med Garnhärvan
5. Underlätta ålderns höst för mina föräldrar - både ekonomiskt och för hälsan

Regler: Svara på alla frågor.

Nu ska jag välja 6 personer och utmana dem i deras bloggar - återkommer om detta! Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört. Lycka till!


torsdag 21 augusti 2008

Farväl

Idag säger jag farväl till Elisabeth, en stickvän. Du lämnar ett stort tomrum i vår gemenskap.

måndag 18 augusti 2008

Nya sockgarner på plats

Nu finns även de nya sockgarnerna från Gepard på plats i butiken. De är enfärgade i fina stilrena färger och jag gillar den verkligen. Det kommer även en melerad variant Strong Art men de sålde så gott som slut på stickstämman i Karlstad. De kommer inom kort när lagret är påfyllt igen.

... så här långt kom bygget

.... innan det började ösregna under söndags eftermiddagen. Nu står byggandet still och fortsätter nästa helg.

fredag 15 augusti 2008

Stort paket

Idag på morgonen kom ett stort paket från Schenker - 2,8 ton. Tänk om det varit garn ! - men det var byggsatsen till Garnhärvan framtida lokaler. Tidigt imorgon bitti kommer min pappa och bror för att hjälpa maken att bygga Garnhärvans nya lokaler.

Återvinning

Vad kan man använda överblivna garnkartonger till?
Min dotter använder dem till att bygga ett Tamagotchi hotel och restaurang. Och nu är också ett köpcentrum under uppbyggnad. Den senaste veckan har hon varit fullt sysselsatt med att planera, bygga, klippa och klistra och jag njuter verkligen av att se och höra kreativiteten som flödar.

tisdag 12 augusti 2008

Extra förstärkning

Orderinggången är just nu mycket hög samt att stickstämman i Karlstad "kommit emellan", vilket gör att många av er väntar på era leveranser. Om en liten stund kommer det extra förstärkning och några händer ytterligare att packa.

lördag 9 augusti 2008

Hälsningar från Karlstad

Efter lite vilsekörning kom vi så äntligen fram till Svenshults bydgegård på Hammarön där Solstickorna i helgen arrangerar stickstämma med tema "Att sticka sockar". Många nya tips och idéer om sockstickning tror jag de flesta har med sig efter första dagen. Jag har haft fullt upp med att visa garner, garnförsäljning och garnlotteri mm. Ett bra arrangemang där vi regelbundet fått fika och mat utkörd från bland annat den lokala pizzabagaren och en utsökt exotisk planka från ICA.

Nu är vi lite trötta och ser med spänning fram emot morgondagen!

fredag 8 augusti 2008

Sportstrumpgarn och Barbie

Så kom i sista minuten ytterligare en leverans med nytt sockgarn - från Schoeller Stahl. Inga bilder tyvärr utan garnet packades snabbt om och in i bilen som nu är fullpackad tills imorgon.

Från Schoeller Stahl har jag beställt ett sockgarn i härliga barnfärger. Ett garn heter Barbie, ett annat Bubblegum. Nytt är också ett sockgarn lämpligt till sportsockar med extra andningsegenskaper.

Socknyheter till Karlstad

Imorgon bitti åker jag och Inger till stickstämman i Karlstad. Garnhärvan medverkar där med en minibutik. På stämman kommer jag ha med mig nya sockgarner.

Opals nya kollektioner Hundertwasser II i härliga färgsprakande färger.Ett helt nytt garnmärke hos Garnhärvan - Gepard garn. Det är två olika sorters garn varav ett innehåller till viss del kashmir. Under helgen kommer jag att provsticka de här nya garnerna.
Håll tummarna att ytterliggare en leverans hinner fram - återkommer om det under kvällen.

tisdag 5 augusti 2008

Till Elisabeth

Elisabeth - en av mina kära stickvänner finns inte längre med oss i vår stickgemenskap.

Tack vare dig så fattade jag det slutgiltiga beslutet att starta Garnhärvan. Du har varit en stor inspirationskälla! Din nyfikenhet och ditt geniuna intresse för garn och stickning går inte att mäta. Tack för dina uppmuntrande ord, SMS och mail som kom när jag som mest behövde dem och minst väntade dem. Du hade gåvan att se människors behov och ge kärlek.

Dina handfärgade sockar av äggfärg du stickade till mig, värmer just nu gott om fötterna.

Tack för den tid jag fick vara med dig!

fredag 1 augusti 2008

Månadserbjudande - augusti

Idag inför vi den första av höstens förändringar hos Garnhärvan - månadens erbjudande! Varje månad kommer det att finnas ett erbjudande att köpa garn eller tillbehör till förmånligt pris. Under augusti månad kan du handla garn och tillbehör till 20 % rabatt. Erbjudandet gäller på webbutik och butiken i Västerby som vi håller öppen t o m 17 augusti.